Tanichthys

Events Calendar

Op bezoek bij Reef Gems

Monday 13 February 2017 05:30pm - 08:00pm
by Germain LeysHits : 762
In het najaar van 2015 opende een nieuwe zeewater-aquariumwinkel zijn deuren in Bekkevoort, Reef Gems is geboren. Wat eerst begon als een los idee in gesprekken tussen gelijkgestemde fanatieke zeeaquariumzielen heeft tastbare vormen gekregen bij Dieter en Sofie.

Er was behoefte aan een degelijke zeewaterzaak in de regio en eens je de microbe te pakken hebt blijkt dit vaak hardnekkig te zijn, zo ook hier.

De kleine zaak is propvol gestouwd met aquaria waardoor er toch een fraaie collectie uitgestald wordt.
In het totaal zijn er 10 aquaria waarin de levende have te koop is, deze zijn onderverdeeld in compartimenten.

Vooreerst is er de visstelling die gecompartimenteerd is om het aanbod ruimer te maken. In het begin werd hier met wieren gewerkt benevens de eiwitafschuimers ( 4 i cones 200 ) om het water kwalitatief op peil te houden. Nu zijn de wieren vervangen door Marine Pure Blocks en Dieter is er zeer tevreden over.
De vissenstelling bestaat uit 4 aparte systemen. Alhoewel er tot op heden geen noemenswaardige problemen zijn opgetreden kunnen dan eventuele zieke vissen afzonderlijk behandeld worden.

De koralen zitten in het centrale deel en dit aquarium heeft de ruime maten van 300 x 120 x 40 cm. De verlichting erboven bestaat uit 2 Pacific Suns van elk 6 x 80 Watt T5's en 6 x 75 Watt Leds. De stroming bestaat uit 2 Vortech MP 40, 2 MP 8 en Maxspect 150, en de Dastaco 2 houdt het kalkgehalte op peil.
Het Zoanthus aquarium werkt meestal zonder eiwitafschuimer omdat hier het water rijker mag zijn, net zoals het softkoralen aquarium waar de waterwaarden gemeten worden en indien nodig er dan correcties volgen.

Aan de andere kant van de zaak staat dan het indrukwekkend showaquarium van 260 x 70 x 70 cm.
Dieter en Sofie hechten er veel belang aan om de evolutie binnen het zeewatergebeuren goed op te volgen en nieuwe kwaliteitsvolle producten in het assortiment op te nemen.
Daarom is er de nodige keuze in vis- en koralenvoeders, zowel droog-, als diepvries- en levend voer.
Ook is er een hele variëteit aan toevoegingen om de waterkwaliteit te garanderen. Zo worden onder andere de lijnen van Triton, DSR, Aqua Forest en Korallenzucht gevolgd. Bovendien heeft Reefgems een heel gamma van producten in eigen fabricatie.
Indien je op zoek bent naar een bepaalde vis of koraal, laat het dan aan Dieter weten, hij zal het gewenste voor u zoeken. Ook qua materialen kan alles besteld worden wat u wenst.
Op de tweede maandag van februari gaan we op bezoek bij deze sympathieke sponsor van onze club.
Opgelet! het bezoek begint om 18u 30! We gaan zo veel mogelijk carpoolen, dus spreek af met vrienden uit uw gemeente om samen te rijden.
Iedereen is welkom!
Location : Staatsbaan 274, 3460 Bekkevoort

Back