Tanichthys

Events Calendar

Het houden van keizervissen en vlindervissen in een zeeaquarium, door Tanne Hoff

Monday 14 May 2018 06:00pm - 09:00pm
by Germain LeysHits : 714
Tanne is voor ons geen onbekende. Hij gaf in juni 2012 bij Sabella reeds een lezing over de toekomst voor onze hobby qua ontwikkelingen en inzichten in biologie en chemie en in oktober 2014 over zeoviet.

Tanne was 16 toen hij begon met zeewater wat toch vrij jong is voor het uitoefenen van deze hobby, maar toen al gaf de Heer Biermans (toenmalig voorzitter NBBZ) aan dat hij een belofte voor de hobby zou worden. Dat bleek inderdaad te kloppen. In Nederland en België is hij alom gewaardeerd om zijn vakkundige bijstand en talloze lezingen in clubs en zeewaterevenementen.

Hij is tevens auteur van "Praktische Hand-leiding voor het Zeeaquarium", een uitstekend naslagwerk, zowel voor beginnende als voor gevorderde aquarianen.

Als leraar Biologie beschikt hij over een ruime achtergrond om de hobby vanuit de praktijk te benaderen. Sedert een tiental jaren duikt hij en leert op die manier uit de natuur bij om de aquaristiek vooruit te helpen.
Op zijn palmares staat: 'Tank of the Month' bij Reefcentral, dé site voor rifaquariumliefhebbers: om de beschijving met foto's te bekijken van Tannes oude bak (http://www.reefkeeping.com/issues/2005-02/totm/index.php) De hier beschreven bak is intussen fors veranderd.

Hij heeft veel onderzoek gedaan naar keizervissen en koraalvlinders en meer bepaald over hoe je ze kan houden in een rifaquarium. Een gedeelte van zijn onderzoeksresultaten heeft hij in een lezing gegoten en die gaat hij deze avond voor ons geven.

Vragen staat vrij, zowel tijdens als na de lezing. Dit wordt zonder twijfel weer een bijzonder boeiende avond.

We hopen jullie zo talrijk mogelijk te mogen verwelkomen, zoals gewoonlijk in de vergaderzaal van Sportcentrum Olympia, Kuringersteenweg 242, 3500 Hasselt op maandag 14 mei 2018 om 20u00.

De toegang is gratis en iedereen is welkom!
Location : Olympia nv, Kuringersteenweg 242, 3500 Hasselt, België

Back