Events Calendar

Juweeltjes uit Azië, een lezing van Peter Oranje

Monday 27 March 2017 08:00pm - 11:00pm
by Germain LeysHits : 241
Azie is het grootste werelddeel op aarde. Aan de westkant grenst het aan Europa en Afrika, in het noorden aan de Noordelijke IJszee, in het oosten en zuidoosten aan de Grote Oceaan en in het zuiden aan de Indische Oceaan.
Het continent telde in 2006 circa 3,97 miljard inwoners, dit was 61% van de totale bevolking op aarde.

Dit werelddeel bestaat uit talloze rivieren en eilandjes. Tussen en onder het door de rivieren meegevoerde drijfhout en vele plantensoorten vind men veel verschillende soorten aquariumvissen terug. Het rivierwater is doorgaans erg zuurstofrijk.

Naast rivieren kent Azie ook andere wateren, zoals al dan niet dichtbegroeide wateren. Deze wateren bieden veel schuilplaatsen voor de daar levende vissen. Het water is doorgaans zacht met een lage pH waarde en bevat soms ook weinig zuurstof.

“Juweeltjes uit Azië” is een lezing waarin Peter in een avondvullende Powerpoint-presentatie, bestaande uit 140 foto’s, waar we veel aquariumvriendjes die uit Azië komen, de revue laten passeren.

We zullen per soort zien hoe ze gehouden moeten worden, welke eisen ze stellen aan watersamenstelling voeding en inrichting.

Ook zullen we ingaan op de soorten die we tegenwoordig helaas regelmatig zien maar die eigenlijk niet geschikt zijn voor het moderne aquarium.

Uiteraard is er ook op deze avond weer ruimte voor alle vragen en discussie.

Zelf heeft Peter al vanaf 1970 professioneel ervaring met tropisch zoet- en zeewater aquaria. Vanaf 1985 is hij professioneel bezig met Koi en is hij vele jaren achtereen naar Japan geweest.

Vreemd genoeg is vijver en aquaria nog steeds zijn hobby en passie en hij wil dit dan ook graag samen met u delen.

Tijdens de pauze onze traditionele tombola die weer extra dik zal zijn deze maand.

Dit wordt een schitterende lezing en we verwachten u allen op 27 maart om 20u00 in het OCRunkst.
Location : Zaal OCRunkst, Runkstersteenweg 149, 3500 Hasselt

Back