Events Calendar

Voordracht "Aquascaping" door Adrie van Holstein

Monday 22 May 2017 08:00pm - 11:00pm
by Germain LeysHits : 318
Adrie is Keurmeester bij de NBAT en heeft bijgevolg een goede kennis van hoe een mooi aquarium er kan en moet uitzien.

Adrie is ook een enthousiaste aquariaan en tijdens zijn lezing zal zijn grote voorliefde al snel blijken: garnalen. Daarvan houdt hij diverse soorten thuis en je hoeft hem over de garnalen geen fabeltjes te vertellen.

Aquascaping is wellicht een moderne trend in aquariumland. Aan de hand van een vakkundig in elkaar gezette lezing met veel uitleg over het fenomeen aquascaping wordt gedurende de avond duidelijk waar over gepraat wordt.

Een andere kijk op onze hobby. Een aantal jaren geleden werd er voor het eerst een zogenoemd Amano-aquarium geïntroduceerd binnen onze hobby. Een aquarium ingericht naar een Japanse stijl, met voor onze begrippen destijds een soort Bonsai aquaria. Deze tak van de hobby heeft zich inmiddels verspreid over vele landen. Ook worden er tegenwoordig competities gehouden wie het mooiste scaping-aquarium heeft. Tijdens de lezing gaan we dit allemaal zien.
Ook wordt aandacht besteed aan de inrichting van aquariums aan de hand van met name de gulden regel. Hoe is deze regel ontstaan en hoe pas je hem op de juiste wijze toe. In Nederland zijn we nog niet zo ver en we komen we tijdens de keuringen nog maar sporadisch een aquarium tegen wat ingericht is als aquascaping volgens de bestaande normen die momenteel gehanteerd worden.

In deze voordracht gaan we ook wat meer kennismaken met een aantal mossen en planten die vaak gebruikt worden bij dit onderdeel. Uiteraard wordt er ook aandacht gegeven aan de klassieke manier van aquariuminrichting, zeker nu er ook bij de aquascaping wedstrijden de categorie Dutch Aquascape is geïntroduceerd. We nemen u dus ook mee langs een aantal topaquaria van de NBAT.

Het zal een leuke en een leerzame avond worden. Tijdens de pauze zal de tombola weer rijk aangevuld worden.
Location : Zaal O.C.Runkst, Runkstersteenweg 149, 3500 Hasselt

Back