Events Calendar

Cenderawasih Bay, Een lezing van Nick Grosveld

Monday 12 June 2017 08:00pm - 11:00pm
by Germain LeysHits : 386
Nick is al jaren lid van onze vereniging. Hij woont in Tegelen bij Venlo in de provincie Noord-Nederlands Limburg. Ondanks de afstand komt hij toch geregeld naar onze samenkomsten.

Bovendien is Nick ook keurmeester bij De Nederlandse Bond Aqua Terra (NBAT).
Hij was ook één van de Internationale keurders op ons Internationaal Nanokampioenschap in 2013. Hij had ons al eens zijn wedervaren verteld met zijn groot aquarium
Deze avond brengt hij een duikverhaal.
Letterlijk vertaald de Paradijsvogel baai, maar beter bekend onder de oude naam Geelvinkbaai in voormalig Nederlands Nieuw Guinea. Tegenwoordig het meest oostelijk gelegen gedeelte van Indonesië, de provincie Papoea. Een verslag van zijn duikreis naar dit bijzondere gebied dat diverse endemische vissoorten bevat, of soorten die op andere plaatsen in de wereld veel dieper leven, maar hier veel minder diep leven en daarmee binnen de grenzen van de duiker voorkomen. Hierdoor verschillen de kleuren van enkele soorten ook van de types zoals ze elders bekend zijn waardoor er sprake is van lokale varianten. Het grootste marien natuurpark van Indonesië schept verwachtingen, maar het is een onbekend gebied voor duikers.
Nick is een begaafd verteller, mis dus deze voordracht niet in onze nieuwe locatie!
Location : Sportcentrum Olympia, Kuringersteenweg 242, 3500 Hasselt

Back