Events Calendar

Op bezoek bij Urbain Appeltans

Tuesday 12 December 2017 08:00pm - 11:00pm
by Germain LeysHits : 248
Het is al van januari 2014 geleden dat we nog een gezamenlijk clubbezoek brachten
aan ons zeewaterlid Urbain Appeltans.
Urbain is een doorwinterd zeeaquariaan en behaalde al vele jaren de eerste prijs in de Nationale huiskeuring, vroeger met zoetwater en al vele jaren met zeewater.
Het aquarium van Urbain is reeds meerdere malen besproken in gerenommeerde tijdschriften in binnen- en buitenland. Op bijna elke website van de zeeaquaristiek
is ook wel een overzicht van zijn aquarium te vinden.
Het aquarium heeft een inhoud van 4.000 liter en in de kelder staat nog een stekkenbak van 500 liter. Een hele uitdaging om dat allemaal in goede omstandigheden te verzorgen. Al de vrije tijd van Urbain wordt gebruikt om de verzorging van de dieren in optimale condities te laten verlopen. Niets wordt aan het toeval overgelaten.
De controle van de waterwaarden, de waterverversingen en de toevoegingen van voeding en sporenelementen wordt door Urbain zeer stipt opgevolgd. Er werd veel zorg besteed aan het verbergen van alle techniek. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een
buitengewoon prachtig aquarium, een zeer natuurgetrouwe nabootsing van het rif.
Onlangs werd de close-loop afgebroken om meer dieptezicht in het aquarium te verkrijgen, en dat is bijzonder goed gelukt. Het aquarium staat er prachtig bij.
Naast gedreven aquariumliefhebber was Urbain in zijn actieve loopbaan cineast. Een tweede - en niet minder gedreven - hobby is het maken van filmen.
Urbain heeft een kleine filmzaal ter beschikking waar we een vertoning kunnen krijgen van één van de vele films die hij heeft met betrekking tot onze hobby.
Omdat de ruimte bij Urbain beperkt is moet er voor deze vergadering ingeschreven worden. Wie graag deze vergadering bijwoont moet een seintje geven aan Germain op 0495/12.16.13 of .
Als de plaatsen volzet zijn wordt de inschrijving stopgezet. Wees er dus vlug bij als je deze schitterende avond wil meemaken.
Tot dinsdag 12 december 2017 om 20u
Opgelet! Afwijkende datum!
Adres: Fazantenstraat 31, 3660 Opglabbeek.
Location : Fazantenstraat 31, 3660 Opglabbeek

Back