Tanichthys

Events Calendar

Voordracht “Een zeeaquarium van A(aanschaf) tot Z(zeer mooi)” Door Ton Langenberg

Monday 13 May 2019 06:00pm - 09:00pm
by Germain LeysHits : 197
Ton is sinds mensenheugenis zoutwater aquariaan. In de beginfase heeft hij veel teleurstellingen ondervonden en heeft daarom diverse cursussen gevolgd op het gebied van waterbeheer en aquariuminrichting. Later groeide er ook belangstelling voor zoetwater aquaria en vijvers in al hun facetten.

Ruim 15 jaar geleden, naast zijn fulltime baan, zijn Ton en Cora voorzichtig begonnen met een zoutwater winkel in een keldertje in Antwerpen. Gaandeweg begreep hij uit de reacties van de klanten dat er dringend behoefte was aan meer gespecialiseerde winkels en vooral ook uitleg en begeleiding van beginners. Voortvloeiend uit zijn eigen ervaring heeft hij besloten zich hier op toe te leggen om zo veel mogelijk mensen te behoeden voor teleurstellingen. Daarom besloot hij op een locatie in Putte (Nederland) een nieuwe winkel Marine Water Systems te beginnen om een groter assortiment aan te kunnen bieden en veel meer mensen te kunnen bereiken.

Nu doet Ton het rustiger aan maar de zeewatermicrobe blijft bij hem hangen natuurlijk. Daarnaast is hij ook secretaris van de zeewateraquariumvereniging AZAC te Antwerpen.

Met zijn jarenlange ervaring zal Ton ons alles weten te vertellen over het houden van een zeeaquarium. Hij komt ons deze avond vertellen over de verschillende aspecten van de hobby. Het zal een interactieve voordracht zijn waarbij er ruim de mogelijkheid is om vragen te stellen tijdens en na de voordracht.

Dat moet wel een interessante avond worden en zeker voor de beginners onder ons, maar ook voor de gevorderde liefhebber heeft Ton wel altijd iets in petto.
We hopen jullie zo talrijk mogelijk te mogen verwelkomen, zoals gewoonlijk in de vergaderzaal van Sportcentrum Olympia om 20u00.
Iedereen is welkom, de toegang is gratis
Location : Sportcentrum Olympia, Kuringersteenweg 242, 3500 Hasselt

Back