Tanichthys

Events Calendar

Frans-Guyane door Walter Deproost

Monday 25 November 2019 07:00pm - 10:00pm
by Germain LeysHits : 400
Walter Deproost is voor ons geen onbekende. Hij liet ons al vaker mee genieten van mooie voordrachten. De laatste die hij bij ons bracht was "10 keer naar Malawi... Je moet een beetje gek zijn". Dat was een prachtige lezing die we ons allemaal nog goed herinneren als een topvoordracht.

Deze avond neemt hij ons mee naar Frans-Guyana, paradijs van de maroni, de amerindiens, het oerwoud en vijf visfanaten.

Drie weken op stap in Zuid-Amerika, waarvan een tiental dagen met wetenschappers van het Natuurhistorisch Museum van Parijs, hebben ons de kans geboden Frans-Guyana op een bevoorrechte manier te observeren: de cichliden en andere natuurlijke geneugten van het land.

Tijdens het eerste deel van de lezing bezoeken we het indianendorp Antékoume Pata, langs de Maroni rivier. We zijn er te gast bij de expeditieleden van het Museum van Parijs die er voor wetenschappelijk onderzoek zijn en maken o.a. een traditionele visvangst mee met de indiaanse bevolking die met het sap van lianen de vissen in de rivier verdoven.

We genieten ook van de overweldigende natuur en de maagdelijke omgeving.

Na de pauze trekken we ook verder rond in Guyana en gaan in rivieren en beken op zoek naar zijn bewoners. We bezoeken ook een viskwekerij en de “chinese markt” van Cacao en beleven nog een aantal andere exotische ervaringen.
Weer een boeiende lezing door een zeer ervaren aquariumliefhebber. Niet te missen dus! Ook een warme oproep aan onze nieuwe "jonge" leden om deze lezing bij te wonen. Zeker de moeite om te zien hoe onze vissen in de natuur leven.
Iedereen is welkom, de toegang is gratis!
Location : OCRunkst, Runkstersteenweg 149, 3500 Hasselt

Back