Tanichthys

Events Calendar

Maanvissen door Hugues De Clerck

Tuesday 24 March 2020 07:00pm - 10:00pm
by Germain LeysHits : 66
Hugues woont in Puurs en is webmaster van de aquariumclub Rosaceus. Ze hebben een uitgebreide database aan aquariumartikels waarvan u er in Aqua Limburg al enkele hebt kunnen lezen.
Hugues zal ons leren dat maanvissen ook op de planeet Aarde leven! We laten hem zelf aan het woord:
"De maanvis (Pterophyllum scalare) is een oude bekende in ons aquarium. Bijna elke zoetwater aquariaan heeft deze gehouden, het was de eerste koning van het aquarium, tot hij de kroon heeft moeten afgeven aan de discus. Het is nog steeds één van mijn favoriete aquariumvissen, ik heb een aantal wildvormen in mijn aquaria zwemmen, alsook de Orinocco Altum.

De Scalare als ideale vis voor het plantenaquarium, met zijn opmerkelijke vorm en statige verschijning.
De laatste jaren is er, na een boem van verschillende kweekvormen, terug meer aandacht voor deze wildvormen.

Ik overloop dan ook welke soorten er in de natuur gevonden worden en waar de vindplaatsen zijn. Af en toe worden er ook uitzonderlijk exemplaren opgevist die nog geen benaming kregen en mogelijk een nieuwe soort zijn.

Ondertussen weten we ook veel meer over het houden van deze dieren met hun interessante groepsdynamiek, we beschrijven hoe we het aquarium dan ook optimaal inrichten om ze te huisvesten met informatie uit literatuur en eigen ervaring.

Ik bespreek de verschillende manieren om de dieren te kweken, de ideale waterwaarden en de voeding.

Uiteindelijk bespreek ik de grootste zoetwater maanvis, de Altum, die stilletjesaan zijn geheimen begint prijs te geven en waarvan recent zelfs nakweek van wordt aangeboden."
Een zeer leerrijke vergadering waarop we veel volk verwachten. Wees dus op tijd om een goed plaatsje te bemachtigen!
Location : Zaal O.C.Runkst, Runkstersteenweg 149, 3500 Hasselt

Back